Monday, October 8, 2012

Tajuk Berita Pilihan Hari Ini~ BAHANA BERTUHAN HARTA ~

KUALA LUMPUR: Penghijrahan gadis kampung ke bandar tanpa asas dan pegangan agama kukuh boleh menyebabkan mereka mudah dijadikan ‘anak ikan’ kepada golongan berharta untuk memenuhi tuntutan nafsu.

Pendakwah bebas yang juga kaunselor, Dr Rubiah Hamzah berkata, naluri gadis kampung yang mengimpikan kehidupan mewah termasuk keinginan menggapai bulan dan bintang ketika berhijrah ke ibu kota menyebabkan ramai menjadi ‘korban’. 

“Saya tidak salahkan wanita yang baru nak hidup. Inilah konsep orang lama hidup, tetapi jiwanya tidak pernah hidup hingga sanggup memusnahkan maruah dan harga diri gadis sebangsa untuk dijadikan pemuas nafsu. 


“Apa yang berlaku ramai anak gadis kita dijadikan ‘anak ikan’ terutama kalangan mereka yang datang dari luar bandar dan diambil kesempatan individu berharta, apatah lagi sasaran mereka adalah anak gadis yang tercari-cari bulan dan bintang di bandar,” katanya.Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas laporan muka depan Metro Ahad semalam mengenai nasib gadis tempatan yang berlatar belakang dan kelulusan akademik berbeza sanggup ke ‘neraka’ selepas termakan umpan usahawan kaya yang menabur kemewahan dengan menjadi perempuan simpanan.No comments:

Post a Comment