Wednesday, May 24, 2017

Selamat Menyambut Ramadhan Buat Semua



Moga kita beroleh keberkatan di bulan yang mulia ini.

p/s: sorry wish awal sebab nak balik kampung sambut puasa..yeayyyyy..Alhamdulillah


Sunday, May 7, 2017

Taman Tasik Titiwangsa


Last weekend suki gi Taman Metropolitan, Kepong..memandangkan dah ada entry pasal tempat tu..so tak perlu ler up lagi kan..hari ni suki ke Taman Tasik Titiwangsa pula..jalan nak ke situ banyak tutup sebab ada construction..so berpusing2 juga ler nak masuk ke kawasan tu..jalan yang dibuka pula mmg teruk keadaan dia..bawa kete mcm roller coaster lak rasa hihi..


Taman ni cantik..banyak fungsi...dekat dengan pusat bandar..dekat dengan taman perumahan..tapi sayangnya amat ler kotor..sampah di sana sini...tukang sapu pun sorang je...dan yang makan minum kt situ pun takde sivik..tinggal je bekas makan minum tu tanpa letak dalam plastik or buang dalam tong sampah...semua perasan bos...susah ler gitu..taman tu milik public...maka bertimbang rasa ler..


Selepas jogging mmg rasa nak minum..tgk cafe area tu terus tak jadi..sebab kawasan keliling yang agak kotor...kenapa ye jadi gitu..salah siapa...salah peniaga ke..salah orang ramai ke..salah DBKL or salah siapa..suki pun tak tahu...yang pasti..taman KLCC dan taman kepong..jauh lagi bersih dan indah..sorry taman tasik titiwangsa..amat mengecewakan..





Friday, May 5, 2017