Friday, March 17, 2017

Menara Taming Sari, Melaka


Aduhh lamanya amik masa nak update pasal melaka ni..tak abis2 lagi hihi...selain naik river cruise di Sg Melaka..suki dan keluarga juga mencuba naik Menara Taming Sari..dan ini juga adalah request dari abah suki juga...dulu kita kecik2 dia layan kita kan..sekarang turn kita plak layan apa yang di nak..diaorang happy kita happy...


Lokasi Taming Sari ni rasanya senang kot nak cari, sebab dia tinggi kan...bagi yang tak tahu...of course terletak di Banda Hilir, bersebelahan dengan Dataran Pahlawan...jangan lupa kalau datang melaka beli kupon parking ye..sebab majlis bandaran sana mmg aktif menyaman sape takde kupon parking ni...


Tiket Taming Sari ni adalah RM17 seorang bagi dewasa dan RM9 seorang bagi warga emas...bila naik ni teringat kenangan naik tower gini juga di Legoland..hampir sama bentuknya...mcm juga River Cruise..pengunjung yang naik ni bercampur antara local dan antarbangsa...masa mula2 naik tu bising juga memasing sebab excited kan..tp bila dah sampai atas..semua sibuk merekod dan mengambil gambar..rasanya masing2 terpesona...


Bila sampai di atas..taming sari akan berpusing 360 darjah tp slow ler sebab nak bagi kita dapat lihat keseluruhan permandangan..kalau tak satu tempat je kita nampak hihi...seronok juga...mengimbau zaman kanak2 pun ada...dapat tgk permandangan yang cantik pun ye...better gi waktu terang mcm 10 pagi hingga tenghari sebab permandangan amat luas dan indah..




1 comment: