Sunday, March 19, 2017

Ikan Bakar Parameswara, Umbai


Antara tempat wajib bila ke Melaka adalah makan-makan di Umbai..walaupun terletak jauh ke dalam iaitu kawasan perkampungan nelayan..tp bilangan  pengunjung yang tak datang ke situ mmg menakjubkan...cukup ramai..smpi nak parking kete pun jem..lagi best semua datang satu family ramai2..semua bangsa ada situ..cukup happening suasana ..nak pulak time suki gi tu malam minggu...mmg ramai ler 


Yang kelakarnya bila datang sini...semua ahli keluarga ada tugas masing2...yg driver kena tunggu ler jem untuk dapat parking..ada yang kena tunggu dapat meja..bila dah dapat meja dia kena duduk jaga kerusi meja sebab ada je mangkuk2 yg dtg nak amik kerusi kita bila nmpk takde org duduk..bukan nak tanya dulu..terus amik je...ada ahli keluarga yang kena beratur di stesen ikan dan seafood yang lain..part ni selalu kena tarik mak kita sekali sebab dia pakar hihi...dan beratur ni ler yang lama dan panjang..makan bertabah ler...


Selesai order ikan dan siap timbang semua, baru leh duduk semua satu family hihi...ada setengah orang sementara nak tunggu lauk-pauk siap tu..order nasi lemak ler..buah2 segar ler..tp kitaorg tunggu je makanan sebab taknak kenyang dulu, kang tak enjoy makan ikan dan lauk2 lain..


Ini sebahagian dari lauk kitaorg malam tu...memandangkan abah suki ada sakit gout...kitaorg kurangkan order seafood dan lebihkan ikan..perghh ikan kerapu diaorg mmg sedap beb..besor pun besor smpi tak muat pinggan .. mmg makan smpi kenyang ler..berbaloi2 ler usaha dari nak dpt parking, nak dapat meja smpi ler beratur nak order ikan dan lauk2...





3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. haihh dapnyer..
    lama yaya xmkn seafood ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap yaya..bukan selalu leh singgah sini kan

      Delete