Monday, March 27, 2017

Mee Bandung Gemas


Hari ketiga, suki dah balik ke KL tp ada kawan yang suggest untuk suki balik ke KL ikut jalan Gemas..sebelum ni suki guna exit Tangkak..lgpun ini ler masanya suki boleh kenal tempat orang kan..suki pun tak biasa dengan Gemas..nasib baik signboard amat2 membantu..takde sesat pun...sebelum exit ke highway tu suki gi cari Mee Bandung Gemas dulu..ini pun idea kawan suki ler..alhamdulillah senang je carinya..pekan Gemas kecik je..masih lagi konsep pekan lama a.k.a tradisional...takde jem dan tenang je..


Kedai ni pun masih mengekalkan cara kedai lama..rasanya mengimbau kenangan zaman suki minum kedai kopi dengan arwah atuk dulu..boleh panggil kedai kampung ler..rasa mcm flashback ke zaman hitam putih pun ada hihi...lebih2 ler suki ni..tp keadaan kedai tu bukan yang suki nak citer..yang nak citer keenakan mee bandungnya...perghhhh sedap...pedas...lengkap..semua ada...lagi best..tokey dia mmg friendly abis..sekejap2 tanya ok tak..pastu dia akan berckp dengan semua pengunjung kedai tu..pengunjung pun tak putus2..sentiasa penuh kedai ni..puas hati ler makan mee bandung ni...suki siap bungkus bawak balik tu...


Ini ler kedainya...kalau korang ada lalu gemas..singgah ler sedap tau mee bandung dia...tak rugi suki balik ikut jalan ni...


2 comments:

  1. Assalammualaikum..
    hi suki ^_^
    wahh kuih tu nmpk sdap..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam yaya...tu mee ler bukan kuih =)

      Delete