Monday, August 8, 2016

Mee Racun Batu Pahat


Dah seminggu balik dari Johor tp entry pasal gi sana lum abis lagi hihi...sorry ye kekangan waktu dan juga busy jadi lambat post semua ni..masa ke Batu Pahat baru2 ni, suki diberitahu yang selain Beriyani Gam, Mee Racun juga salah satu tarikan di situ...so apa lagi google ler kan..


Mula2 nak cari nasi beriyani tp rupanya nasi beriyani dapat makan siang je..malam tutup...so cari pulak mee racun...setelah sesat ke sana ke mari akhirnya suki jumpa juga tempat ni...gerai tepi jalan besar..ada terbentang banner mee racun hihi...rupanya mee racun ni adalah mee yang dimakan dengan daging kambing..walaupun suki kurang gemar kambing tp sebab nak cuba kan..so order juga..tidak mengecewakan...kiranya dia ala2 mee udang...cuma udang tukar kambing hihi


Walaupun hanya tepi jalan tp ramai pengunjung..nak dapat meja kena tunggu turn...harga pun tak mahal..jadi berlumba2 ler org datang makan situ kan...


Sebelum balik meninggalkan Batu Pahat suki singgah sekejap ke pekan Ayer Hitam..geram tgk deretan kedai2 pasu..Ayer Hitam mmg terkenal dengan tmpt jualan pasu2...cantik2..murah plak tu...banyak sgt pilihan..mmg best ler ... ikut hati nak borong semua .. maka tamatlah entry berkenaan suki ke Johor..ntah bila ler nak ke sana lagi kan..

15 comments:

  1. memang sedap mee racun dekat batu pahat, sangat berbaloi dengan harga :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah awak dah pernah makan ke...suki first time

      Delete
  2. mee racun? woahhh..nama dia..bahaya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu ler pasal..nasib baik tak keracunan hihi

      Delete
  3. Belum dapat peluang lagi nak merasa Mee Racun ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa lagi Mrs A..start kete ler gi batu pahat hihi

      Delete
  4. Replies
    1. rasanya tak smpi rm10 pun sepinggan..murah je

      Delete
  5. Replies
    1. itu ler..selalu dengar mee udang ni..ni mee letak kambing hihi

      Delete
  6. Replies
    1. tu ler pasal..kalau kebetulan ke situ..kena cari ler mee racun ni

      Delete
  7. dahsyat nama dia.,
    jgn keracunan dah., huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah..alhamdulillah tak keracunan setelah try mee racun :p

      Delete