Thursday, August 11, 2016

Durian


Tadaaa...suki mencari durian lagi hihi....mmg tak pernah boring makan durian..nak pulak gerai-gerai yang menjual makin bertambah..bagi penduduk wangsa maju, setiawangsa, setapak..mmg ramai akan ke sini...gerai durian seri rampai..dulu ada satu je gerai jual durian..tak tahu kenapa tahun ni jadi bertambah-tambah..semua gerai letak meja kerusi dan tempat basuh tangan beserta tisu...mmg jemput kitaorg makan situ terus...mmg dh style org kt KL ni makan kt gerai je..ye ler tak semua pandai buka durian tu..hihi...lagi satu taknak kete berbau katanya..hahaha...so makan situ amik feel macam makan kt kebun durian ler...tak cukup sebijik boleh minta tambah lagi sebiji..makan smpi puas..



Suki datang cari durian tembaga dan udang merah dah takde katanya...skrg turn durian d24 dan musang king...so untuk menjimatkan duit..amik d24 je ler...kang rm100 sebiji musang king nangis situ..yang lagi kelakar..dah ada durian musang queen hihi...dah kawin rupanya durian tu ye..ke mmg dah ada sebelum ni, suki yang taktahu..tp kelakar ler nama dia..


Sambil2 makan tu suki perasan bukan kita rakyat Malaysia je yang beli dan makan durian..tp orang Middle East pun ramai yang berhenti beli..ada setengah tu siap amik gambar dengan durian kt situ..confirm nak tayang kt org kampung kt Arab sana hihi..bagus ler ..dulu kita selau dengar org luar tak suka durian ni..busuk katanya...ish rugi tul kan..



11 comments:

  1. Assalammualaikum.

    hehe, biasa org luar tak tahan bau-nya, tapi tang rasa diorg on je. Macam kita, bau saja dah cukup memikat,hi3

    ReplyDelete
    Replies
    1. bau durian adalah bau yg paling best hihi

      Delete
  2. sedapnya tengok. terliur dibuatnya.. jarang dapat makan durian ni sbb dusun kat kg xberbuah lg. sobs ;(

    ReplyDelete
  3. Buah kegemaran rakyat Malaysia.
    Sebab itu dipanggil raja buah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu ada musang king..dia kot ketua durian

      Delete
  4. Replies
    1. itu ler ... tak pernah boring dengan durian ni

      Delete