Wednesday, August 17, 2016

Kuala Lumpur Upside Down House


Sekarang orang2 di KL dah boleh masuk rumah terbalik, tak perlu ke Sabah lagi hihi..rumah terbalik ni atau dikenali sebagai Kuala Lumpur Upside Down House terletak di KL Tower...antara tempat tarikan pelancong yang terbaru di bandaraya KL..


Tiket masuk adalah RM15 bagi dewasa dan penduduk tempatan..kena tunjuk ic masa nak beli tiket..sebab harga tiket bagi pelancong adalah lebih mahal dari kita penduduk Malaysia..masa mula2 sampai dalam pukul 10.30 pagi gitu...ramai dah pelancong di kawasan KL Tower tp yang masuk rumah terbalik belum ada lagi..rasanya suki orang pertama masuk kot..hihi perasan..lepas suki masuk ada ler dua tiga family datang..so meriah ler 


Mula-mula masuk suki gelak dulu sebab semua benda atas kepala kita...smpi jamban pun atas kepala..pastu ada staff situ yang ajarkan teknik amik gambar supaya nmpk real..selain tu ada juga contoh2 posing yang dilekatkan sebagai panduan di situ..ye ler..kalau tak, nmpk tak real ler umah tu kan..kalau nak merasa jadi spiderman time ni ler..suki perasan budak2 kecik mmg happy betul masuk umah tu..yang dewasa plak terus bertukar jadi kanak2 balik hihi..ok ler kan sekali sekala release tension..join aktiviti ni rasa enjoy sikit


Walaupun suki ke sini hari bekerja..tp pengunjung mmg tetap ramai...sebahagian besar pengunjung luar ler..tp ada juga yang family local datang bawa anak2...cuti sekolah ke sekarang..suki rasa mcm tak je..


Selain rumah terbalik termasuk hiasan2nya...kawasan sekitar pun menarik juga..ada garden untuk bergambar...cuma garden tak mampu terbalik ler..hihi..sebab pokok2 betul kan...yang terbalik pun bunga2 plastik je...hihi


So bagi yang belum sampai..jangan lupa singgah ke sini...mmg best..yang dewasa jadi kanak2 balik...yang kanak2 mmg golongan paling happy ler sbb tgk benda2 pelik keliling diaorg kan..




12 comments:

  1. Ooo..lepas ni tak yah gi jejauh nak tengok upside down house,kan utk yg tinggal kat sana. harapnya bila keluar dari situ tak mendongak tengok atas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah..nasib baik tak sakit leher mendongak

      Delete
  2. Replies
    1. sesuai sop utk test skill photography kt sini hihi

      Delete
  3. salam...
    hi suki.. =)

    wahh xtau pun kt kl ade..
    ttibe rase pening plak tgok pic tu..sume tbalik..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah jgn pening yaya..ramai tak tahu lg rasanya sebab baru kan

      Delete
  4. Adoi! pening lak tengok gambar semua terbalik ni hik!.

    Belum pernah pergi lagiks!

    ReplyDelete