Thursday, November 27, 2014

Edisi Makan-makan

{Murtabak Singapore}

{Mee Rebus}

Jalan-jalan Johor last weekend banyak makanan yang suki tak sempat nak rasa, antaranya otak-otak Johor yang dulunya suki makan di Stulang .. ada lg ke tmpt tu..lg satu mee bandung muar pun tak dpt, nasi beriyani gam pun tak jumpa sebabnya masa banyak dihabiskan dalam JPO dan Legoland..so makan pun makanan yang biasa dpt di KL..mmg ler otak2, mee bandung dan nasi beriyani ada di KL juga tp nak ler rasa yang original from Johor kan..yang sempat rasa adalah gambar di atas tu..itu pun masa singgah Ayer Hitam utk cari barang2 souvenir kt situ..lagi satu gambar soto tak sempat snap sebab laju je masuk perut..lapoo

Hari pertama sampai Johor sempat ler dinner di Restoran Singgah Selalu, 24 jam kedai tu..last makan situ sebelum ada Danga Bay lg..masa tu kita panggil Pantai Lido..apsal Danga Bay takde tmpt makanan halal ek..satu persoalan penting..sbb tempat tu direka khas utk menarik pelancong..tak semua pelancong nak mabuk2 situ..sepatutnya jadikan Danga Bay hub makanan asia juga...something to ponder!

10 comments: