Friday, March 21, 2014

Pusing-pusing Kota Bharu


Masa untuk berjalan tak banyak..dan tourist guide pun takde sebenarnya...main ikut signboard dan gps je...memandangkan Pasar Besar Siti Khatijah ni selalu disebut2 orang yg dtg KB..so ini ler tmpt pertama yang dituju..tp sayang banyak kedai tutup aritu..bila ditanya rupanya ada mesyuarat pasar daa...so ada ler sikit2 yang berniaga..nasib baik tak tutup semua..boleh ler shopping sikit2 apa yg ada..pasar besar siti khatijah ni lebih kurang Pasar Payang di Terengganu..ada jual barang basah..makanan traditional smpi ler ke batik dan sutera...kiranya mcm one stop center ler..dtg situ semua benda boleh beli bawak balik...

Memandangkan tak mahir nak cari kedai makan yang best2 kt sana..KB Mall ler yang jadi tumpuan..mall dia mcm mall2 lain di KL..banyak ler pilihan kedai makan bagi yang lapar...selesai mengenyangkan perut...tempat tujuan seterusnya adalah Wakaf Che Yeh..selalu dengar tp tak tahu apa yg ada situ...rupa2 nya ala2 downtown atau uptown ler..buka malam smpi awal pagi..nak cari barang2 murah kt sini semua ada dari tudung, baju, kain pasang smpi ler ke telekung...

Bila dah balik baru perasan...suki takde terpandang pun signboard Pantai Cahaya Bulan (PCB)..kat mana sebenarnya pantai tu ye...sape yg tahu?



6 comments:

  1. Replies
    1. takde byk shopping puteri...sbb masa tak mengizinkan :)

      Delete
  2. best nyer dapat pusing2 KB :)
    blom sampai kat pasar siti khadijah tu :)

    ReplyDelete