Thursday, March 27, 2014

MRT siap 2017? Lambatnya :(


Last weekend sesaje tingin nak jalan2 naik lrt...so smpi ler ke KLCC dan KL Sentral..sekali sekala meronda dgn lrt best jugak..lepas ni nak lajak smpi KLIA atau LCCT pulak naik KLIA transit or KLIA ekpress..keje giler tak..best tau sbb laluan tren tak sama mcm laluan kereta..so permandangan dia pun berbeza..bila dah smpi KL Sentral..suki berpeluang untuk tgk model MRT yang sekarang sedang sibuk dibina..smpikan jalan kt KL ni dah takde ruang dah nak lalu..serius serabut kepala tgk...kalau tgk pada model tren tu cantik ler..mcm Lrt Putra..compare dgn Lrt Star mcm tak cantik sgt kan..so MRT sama mcm Lrt Putra..cantik dan moden..laluan pun laluan yang berbeza..MRT akan lalu dari Sg Buloh sampai Kajang..antara stesen MRT nanti adalah Kota Damansara, Taman Industri Sg Buloh, One Utama, TTDI, Seksyen 16, Pusat Bandar Damansara, Maluri, Taman Bukit Mewah, Plaza Phoenix, Taman Suntex, Taman Cuepacs, Bdr Tun Hussein Onn, Taman Koperasi dan Saujana Impian..apsal ler tak buat smpi Semenyih ala2 tu kan..dah tgk Semenyih makin membangun tu...

Harap2 lepas ni kerajaan upgrade public transport di negeri2 lain pulak..uzur dan daif sgt tgk :(


4 comments:

  1. penang sbb ada rapid bus yg ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus la kalau pengangkutan awam terbaik kan :)

      Delete
  2. Tak sabar gak nak tengok MRT siap sebab lalu kat Kota Damansara...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang lepas ni takyah drive dah..mcm gi klcc :)

      Delete