Thursday, May 9, 2013

The Lucky One ~ Nicholas Sparks


Baru abis lagi satu novel Nicholas Sparks, "The Lucky One"..so far semua happy ending novel dia..so citer ni mengisahkan Logan Thibault yg berusaha mencari gadis dlm gambar yang dianggap lucky charm sepanjang  dia bertempur di medan perang..sebenarnya gambar tu dia jumpa di Iraq masa berperang, dan dia dah cuba letak di buletin board kalau2 tuan punya gambar tu cari..tp lepas abis perang dah nak blk US takde yg claim itu gambar diaorg so dia simpan..dan semenjak dia simpan gambar tu dlm poket dia...dia terselamat dari beberapa siri pengeboman..smpikan satu tahap tentera lain dah menjauhkan diri dari Logan supaya tidak membahaykan diri mereka sbb setiap kali Logan terselamat yg lain2 terbunuh dlm letupan2 tersebut.. 

Dipendekkan cerita setelah mengkaji latar belakang dan clue2 yg terdapat pd gambar tersebut..akhirnya Logan bertemu dengan gadis di dalam gambar itu iaitu Beth atau Elizabeth..Beth tinggal bersama neneknya Nana dan anak tunggalnya Ben..bekas suami Beth seorang deputy sheriff (Keith Clayton) di kawasan tempat tinggal yg sama dan masih mengongkong kehidup Beth walaupun sesudah bercerai..apabila dapat tahu yg Beth dan Logan mula bercinta, Clayton berterusan mencuba utk mengagalkannya..percubaan demi percubaan akhirnya memakan dirinya sendiri and finally Beth and Logan bersama tanpa gangguan lagi..heheeh..abis citer..

Okey...nak beli lagi koleksi Nicholas Sparks..tunggu untuk episod seterusnya (",)


2 comments:

  1. sounds interesting...rasa macam nak cari je novel ni nanti :)

    ReplyDelete