Tuesday, July 26, 2016

Mee Udang Pulau Sayak


Edisi entry tertunggak...ni citer masa cuti beraya yang lepas..suki tahu tempat ni pun dari member2 di KL...diaorg dah ramai try mee udang sini...suki pun tak tahu tempat..so masa pegi beraya umah sedara mara abah suki tanya tempat mee udang yang disebut2 sangat tu..so ada ler sedara yang guide bawak...rasanya kalau pegi lagi sekali confirm tak ingat jalan..sebab kitarg gi malam..lg satu banyak simpang nak ke sini..hihi


Nama tempat ni Pulau Sayak tp bukan pulau pun..berdekatan dengan Pantai Merdeka..mmg kawasan laut ler...kedai mee udang ni sebelah je pantainya...tak nmpk view tp dengar bunyi ombak sebab takde lampu kawasan pantai tu..first time try mmg sedap ler ikut tekak suki...harganya bagi mee udang biasa rm10 sepinggan dan bagi special rm13 sepinggan..special maknanya udang lebih lagi...murah ler kan..udang plak adalah udang dari situ juga...bukan dari kawasan luar..best kan..tangkap udang situ masak situ juga...fresh yang penting..


Masa suki gi situ raya ke3...mmg kedai tu dipenuhi oleh orang luar...mungkin org tempatan bagi chance kot sbb diaorg tiap2 hari boleh makan situ...org luar ni amik kesempatan cuti raya baru dapat ke situ...lgpun org tempatan masih sibuk beraya hihi...selain mee udang ada juga menu lain..contohnya nasi goreng udang, nasi putih bersama udang goreng...dan juga nasi goreng tak berasaskan udang bagi yang alergic seafood..


Bagi sesiapa nak try silakan..katanya ada facebook kedai ni..korang google le ye...sbb suki mmg tak ingat jalan ke situ :)



5 comments:

  1. Replies
    1. itu ler sop..kalau teringin skrg cari yg Mak Jah kt KL je ler hihi

      Delete
  2. Wow! besar-besar udangnya penuh mangkuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu ler smpi lupa mkn mee ke mkn udang ni hihi

      Delete