Wednesday, December 3, 2014

Cycling di Shah Alam


Jauh betul kali ni suki datang beriadah..ini semua idea kawan2 ler..last weekend sesudah subuh kitaorg gerak ke Bukit Cerakah @ Bukit Cahaya @ Taman Botani @ Taman Pertanian untuk berbasikal sambil mengeluarkan peluh..sbb selama ni kalau nak gathering asyik pilih mall je kan..peluh tak keluar tp duit byk keluar..so tetiba ada yg bagi idea untuk ke Shah Alam ni..ni first time suki masuk Bukit Cerakah..walaupun kitaorg sampai awal2 pagi tp parking dah banyak kete..ramai datang bawak family..ada yang datang bawa anak kecil ada yang datang berkumpulan dengan kawan2 sebaya..ada yang bawa basikal sendiri ada yang sewa..mcm kitaorg sewa RM10 untuk sejam..memandangkan kitaorg cycling 1 jam setengah so kena bayar RM15..ok ler tp pancit ler..sbb kawasan tu berbukit2 dan berliku2..ada yang sekadar datang jogging dan jalan2 ambil angin hutan...bagi yang mengandung, orang tua dan ada anak kecil boleh naik bas yang dikhaskan untuk pelancong..tp tak best ler naik bas kan..sbb cepat sangat sampai..

InsyaAllah ada peluang suki nak ke situ lagi..baru terasa level stamina kita tahap mana bila berbasikal ni..hihi =)



9 comments:

  1. Replies
    1. sama ler..mula2 nak kayuh pun tak reti hihi

      Delete
  2. mencabar jugalah kalau kak ana sebab berbasikal di jalan berbukit ni... tempat ni seharusnya lebih di komersial kan, agak ketinggalan sikit kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. patutnya ada laluan tak berbukit sbb asalnya suki taknak ler pusing2 bukit ni..penat

      Delete
  3. wahh xajak pon tau.. len kli nk g ajk yaya sekali..yaya pon lme da xcycling ni ^o^

    ReplyDelete