Monday, January 20, 2014

Apabila shopping sudah tidak lg menyeronokkan...


Wanita dan shopping..shopping dan wanita...mmg tak dapat dipisahkan..walaupun takde plan nak beli barang tp mesti ada je yg dibelinya...walau belum gaji...wishlist dah panjang...itu ler hakikatnya...tp rasanya sekarang shopping sudah tidak menyeronokkan...mana taknya...barang keperluan dah naik mendadak..itu keperluan apa lg kalau kehendak...last weekend suki pegi beli barang keperluan di Body Shop..alangkah terkejutnya bila harga barang dah naik rm10...bkn rm1 or rm2 yg naik..ini rm10...bila kita tanya harga dah naik ke..staff tu ckp..naik rm5...ko takyah temberang...gue mmg pengguna tegar brg2 ni..harga semua dlm kepala je..bila kita ckp naik rm10 dia plak yg terkejut..emm sape staff sini..pastu check brg lain..naik rm10 gak..dia kata eh tak skincare je naik harga...adoiii nak tipu lg...itu yg dah sah2 terletak kt situ harga baru...dah ler suki pegang membercard situ..apsal tak maklumkan kenaikan harga yg teramat tinggi tu..maybe pada org lain kecik je kenaikan tu..tp pada suki yg belajar dan bekerja pada masa yg sama...rm10 kenaikkan amatlah besar :(


8 comments:

  1. wow...biar betul harga naik rm10..banyak tu harga naik....boleh pulak staff diaorg xtahu..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm tak bersedia nk bgtahu harga baru je diaorg ni :(

      Delete
  2. tukar jenama lain lah nampak nyer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu ler sop...kena buat belanjawan baru :(

      Delete
  3. uiss saje je staff tu nak kelintong.. grrr...banyak juga naik tuu..RM10 boleh beli satu barang lagi apa...

    ReplyDelete
  4. lau naik rm10 memang mahal tu..lau 1,2 ok lagi...huhu

    ReplyDelete