Thursday, April 13, 2017

Tempat Riadah Baru


Aktiviti yang paling suki gemar apabila weekend adalah keluar jogging di awal pagi...mmg nak tinggalkan katil tu amat susah sekali tapi sekali dah dah sampai tmpt riadah terus happy..suka gemar tukar2 tempat...bukan apa..selain dapat keluarkan peluh dapat kenal tempat baru kan..suki banyak naik bukit belakang rumah atas faktor dekat..selain tu suki dah gi bukit cerakah, taman tasik titiwangsa dan taman tasik perdana.. 


last weekend suki berkesempatan kenal tempat riadah baru..dah lama dengar tp tak tergerak nak ke situ..tmpt tu adalah Taman Metropolitan Kepong..sekali pegi dah jatuh hati hahaha..camno tu..serius best..facilities terbaik..kawasan terjaga..semua peringkat umur ada tempatnya..bagi yang muda akan berjogging..kanak2 ada padang permainan..bagi warga emas ada tempat tai chi dan senaman ringkas..ada yang just bawa stroller jalan2 situ dengan anak..ye ler cuaca pagi kan sejuk dan teduh .. mmg sesuai..


Kawasan taman ni amat luas dan jauh lagi selesa dari taman tasik titiwangsa sebab trek jogging yang luas..berbanding kalau kita jogging pusing taman tasik titiwangsa treknya asyik terputus2 dengan jalan raya..bahaya pun ye..tp taman ni insyaAllah takde kenderaan luar yang kacau trek jogging..selain jogging dan berjalan kaki..ramai juga yang ambil kesempatan menunggang basikal..ada yang bawa basikal sendiri dari rumah dan ada yang sewa di situ...


terdapat tasik yang luas dalam taman ni...dan ada dua pintu masuk utama dari jalan besar...bermakna ada dua tempat parking kereta yang luas..dalam luas tu pun tak cukup..kalau datang lambat sampai tepi jalan besar orang parking..so sila datang awal ye..taman ni dibuka seawal 6 pagi dan tutup 8 malam..


kalau berdasarkan apps pada hp suki..jogging trek tu adalah seluas 7km dan lebih 8000 steps langkah satu pusingan taman tu..harap2 bacaan apps tu betul ler..tp serius best taman ni..thanks pada siapa yang mula2 suggest taman ni..dan tahniah pada arkitek yang merekabentuk landskap taman ni..amat cantik dan praktikal..oh lupa satu lagi..masuk adalah percuma..suki harap one day charge ler rm1...bukan apa boleh ler digunakan untuk upgrade apa2 ke nanti kan..setakat rm1 kitaorg tak marah hihi...





4 comments:

  1. Luas juga tasik tu, sejuk mata memandang.

    Suki ni mesti slimkan sebab suka berjogging.

    ReplyDelete