Thursday, June 4, 2015

Tanjong Vista Hotel, Kuala Terengganu



Balik Ganu kali ni Suki terpaksa menginap di Tanjong Vista Hotel, setelah hotel yang Suki biasa menginap Primula Hotel dah penuh...baru perasan yang sekarang ni adalah musim cuti sekolah...so redha je ler..cari hotel yang masih lagi available tanpa mengetahui lokasi sebenarnya...mula-mula cuak juga kan..tp bila difikir-fikir balik mmg patut pun kena try hotel-hotel yang berbeza, supaya dapat merasa pelbagai jenis facilities yang berbeza

Berpandukan GPS, suki pun cari hotel Tanjong Vista ni...tp yang kelakarnya GPS suki tak dpt detect...rupanya disebabkan jalan dah banyak bertukar jadi jalan sehala..lagi satu hotel ni terletak di kawasan yang sedang ditambak lautnya..tak jauh dari Primula Hotel juga sebenarnya..mungkin itu antara punca2 GPS tak detect..ataupun GPS suki yg kena gi update...

Walaupun hanya hotel 3 bintang...tp lokasi amat baik...dikelilingi kedai-kedai makan yang sedap2..tak jauh dari pantai...tengahari pun tak terasa panas dan bahang sebab angin laut kuat bertiup...best sangat..

Dari segi facilities mmg tak boleh nak komplen banyak sebab standard ler 3 bintang..takkan kita nak semua benda2 best mcm di hotel 4 atau 5 bintang..itu tak adil...tp dari segi pekerjanya mmg suki salute ler..dari receptionist, f&b, housekeeper smpi ke guard semuanya org tempatan...bangga sangat dengan hotel yang mengambil pekerja 100% local ni..

Dalam banyak2 yang suki happy ada ler tercalit benda yang kurang manis..suki amat terkilan dengan layanan front desk merangkap receptionist hotel ni..langsung tak friendly...menjawab pada kita guest diaorg ni mcm kita datang merayu tido percuma pula..dari hari first suki datang check in smapi hari ke 5 suki di situ sama je layanannya...emm konon diberi wifi percuma..jgn kata slow..connection pun takde..tipu...nasib baik ada langgan internet sendiri...

Nasib badan ler..harap2 lepas ni hotel ni hantar receptionist diaorg gi kursus ye...



4 comments:

  1. sound je receptionist tu... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut hati mmg nak sound..tp jaga air muka dia

      Delete
  2. Mcmne la dia blh jdi front desk, pengurus xtgk ke cara kerja diaorg ni... ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. disebabkan oleh bbrp staf nama hotel tu juga yg buruk :p

      Delete