Tuesday, June 9, 2015

Rahsia Cafe, Kuala Terengganu


Belum habis lagi entry berkenaan dengan jalan-jalan Kuala Terengganu suki minggu lepas..maklum ler nak update blog pun tak sempat..sbb dua minggu ni..minggu travel suki..kesian rumah asyik kena tinggal..kesian pokok2 tak bersiram..mcm ler bnyk benor pokoknya...

Ok berbalik pada entry makan-makan kali ni..selalu balik kampung suki takkan cari kedai makan western sbb kat kl dah bersepah..baik cari yang takde di KL...tetapi kali ni berbeza...satu, sebab suki balik kampung lebih kurang dua bulan berturut2...nenek suki meninggal..masa balik tu suki dah cari semua makanan tradisional terengganu yg mmg fav suki dari kecik..dan kedua, cousin2 suki ler yang pujuk suh belanja diaorg makan western lak..hahaha..suki kan cousin fav diaorg...uweekkkk..

So venue kali ni adalah di sebuah kedai makan di pinggir bandar Kuala Terengganu yang dinamakan Cafe RAHSIA....ingatkan secret recipe tadi..rupanya bukan...menu2 ada pelbagai dari local dish smpi ler ke western dan pelbagai dish lain lagi...lokasinya terletak di Lorong Budiman, Kuala Terengganu..korang nak tahu specific google ler ye..hihi..suki mmg tak ingat jalan..mmg follow org je aritu..

Lokasi di tepi jalan, ada problem dengan parking ler sikit..tp kalau gi awal malam takde hal..kitaorg siap booking meja sbb sokmo full bak kata org ganu..masa kitaorg sampai meja kitaorg je yang tinggal..yang lain2 tgh berdiri tunggu meja kosong..kesian lak tgk...makanan best...layanan cepat..kedai bersih...harga standard...so boleh ler ke sana lagi..







6 comments:

  1. alahaii...ila nie org ganu sendiri pun lum pernah try lagi..kekekeke...tempat tu boleh agak kat mana..nanti boleh try...hihii..tapi kena booking dulu kan baru cepat

    ReplyDelete
    Replies
    1. try ler ila..nanti buat review di blog ye..hihi

      Delete
  2. Replies
    1. boleh2...yaya belanja seafood kt klang ye..hihi

      Delete