Friday, June 27, 2014

Transformers 4 : Age of Extinction


Lama tak buat review utk movie kan..maksudnya lama ler suki tak gi panggung..ye ler..nanti kena marah dgn supervisor, buku tak baca tp tgk movie rajin..hahaha..choii sangat

Okey last nite, bertempat di GSC 1 Utama..kitaorg ramai2 satu panggung di sponsor khas oleh vendor...utk movie Transformers 4...best woo bila kena sponsor ni....tiket free...popcorn dan air free..dpt mini autobots lagi =)

Serius tak boring langsung dari awal start smpi ler ke abis..paling tak tahan Optimus Prime..eh bukan, hero ler..hahaha..Mark Wahlberg..makin tua makin hensem....ada unsur2 kelakar walaupun tak kelakar sangat..kadang2 kelakar tak jadi..suki sorang je gelak dlm panggung.....lagu2 dlm movie lepas ni kasi gempak sikit mcm lagu Fast n Furious ye..tapi teknik 3D visual yg digunakan mmg cun dan kebabo..smpi rasa kalau dia nak turun bukit..dgn kita2 pun turun bukit sekali..apa ye terms yg sesuai tuk teknik tu..CGI ek..sorry kurang mahir bab2 IT dan advance technology ni..tp best gambar dia..suki bagi 5 bintang...bagi sesape yg lum tgk sila tgk ye..before kena start gi terawih ni...




10 comments:

  1. Salam Ramadhan gang... Puasa jangan yam yam yuk ye!! Siang-siang bukak periuk...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...akan berusaha puasa penuh... :p

      Delete
    2. Plan mmg nak tengok..tapi tak tahu bila...dah pulak tu dapat komen dr awak lagi nak pi tgk...ahaksss

      Delete
    3. tgk lepas terawih ler gamaknya :)

      Delete
  2. Wahhhh....sonoknya dpt mini autobot...ermmmmm....Wan belum sempat pegi tgk lagi ni...arghhh!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa dia kluar movie ni dah nak puasa pulak :)

      Delete
  3. wah bestnyer suki dah dapat tengok :)

    ReplyDelete
  4. nak tengok jugak......tp belum ada kawan utk temankan. hehe..ramai ckp sngt best! :)

    ReplyDelete