Tuesday, June 24, 2014

Restoran Char Koay Teow, Simply Delicious

Simply Delicious

Lama sungguh tak ke Kota Damansara sejak pindah dari sana...last weekend tergerak kereta ke situ..mak aiiii serabutnya jalan sbb jln under construction (MRT project)...giler sempit dan sesak..mmg tak dapat bayangkan suasana pagi2 time pegi keje dan petang2 time balik keje..tujuan ke sana cuma satu..teringin nak rasa makanan di restoran celebriti kita, Serina Redzuwan ..anak pada Chef Wan..mmg sesat ler...maklum ler Kota Damansara dah pesat membangun..mmg banyak sangat shop lot baru kt situ..mall pun makin bertambah..seiring dengan pertambahan penduduk..pusing punya pusing di The Strand Kota Damansara tu..akhirnya hujung dunia baru jumpa..patut ler susah nak cari sbb hujung blok..then apa lg order char koay teow ler kan..dah nama restoran tu kan...dan juga otak2..nmpk macam sedap je...untuk selera tekak suki mmg sedap dan menepati selera..tokey nya takde ler..tak dapat bergambar sama..cuma restoran tu mcm kurang terjaga..terutama dari segi kebersihan dan keceriaan...rasanya kena maintain kot baru pelanggan suka ulang pegi..kalau biar kotor dan tak ceria, perasaan nak ke sana lagi dah takde..maybe tokey busy sangat ni..tak sempat nak tgk keadaan kedai..sorry ini hanya pandangan dari seorang pelanggan yang 1st time ke situ..

17 comments:

  1. Perghhh...memang feveret wan ni char koay teow ni. Hahaha...selalu wan makan 2 pinggan. Dap2...

    ReplyDelete
  2. ni yang kena pergi KD...nak try la next week..

    ReplyDelete
  3. sy klau mkn kuew tiaw tepi jln je...tp ni cm restoran mahal ni...besh x? mahal ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mahal pun..sedap ikut tekak suki... =)

      Delete
  4. char koay teow antara makanan favourite puteri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..ramai juga peminat char koay teow ye

      Delete
  5. Perghhhh memang menyelerakan...pasti akan berkunjung nanti

    ReplyDelete
  6. Sedapp... fav ni... :)
    Salam kenal..

    ReplyDelete
  7. kenapa cawan coffee bean? Sebenarnya banyak restoran atas nama selebriti macam terbiar sikit n tersorok. My Mum Chicken Rice kat ngan Pelita AMpang pon sama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..sbb situ takde air coffee bean..kena tapau dulu...rugi kan nama selebriti dah baik utk marketing tp tak maintain..rugi ler

      Delete
    2. tahu xpe..nk wt canne.. jadi artis lagi glemer.. kikikiki

      Delete