Monday, April 25, 2016

Lama tak gi Jalan Tunku Abd Rahman


Korang gi mana weekend lepas..suki ke Jalan TAR dengan misi nak menghabiskan baucer buku yang ada...di Kunikoniya KLCC dah abis rm100..balance rm150 suki ke Minerva Bookstore di Jalan TAR...walaupun banyak kedai buku di Malaysia ni tp kebanyakannya hanya jual novel, stationery dan buku rujukan sekolah sahaja...maka untuk pelajar2 kolej dan universiti kedai buku amat ler terhad..di KL dua ni ler antara kedai buku yang sentiasa ada stok yang suki cari...


Masa di Minerva Bookstore kalau yang beli secara cash dapat 10% diskaun tp yang guna baucer buku tak dapat..maka suki pun tanya kenapa yang guna baucer tak dapat diskaun..rupa2 nya peniaga kedai buku ni lambat dpt claim duit dari penggunaan baucer ni..katanya claim tahun lepas pun belum dapat..belum campur yang claim kena reject..kesian juga kan peniaga tempatan jadi gini..tak win win situation juga ler..kami para student seronok ler shopping tanpa keluar cash tp peniaga terpaksa menunggu tempoh yang lama untuk dapat balik keuntungan jual buku tu..



Kalau dah ke Jalan TAR yang jarang suki pegi ni..maka wajib ler lunch di sana juga..nasi beriyani INSAF mmg fav sejak dulu lagi hahaha..cuma beza dulu boleh makan sampai bertambah nasi..hihi..sekarang dah tak larat nak makan byk2...tp mmg fav suki ler makan situ..tak sempat ambik gambar nasi..sebab terus ngap bila nmpk depan mata hahah


6 comments:

  1. Nampak sangatlah kan rakyat Mesia suka baca buku novel sambil verangan dapat kahwin anak raja macam Cinderella (berdasarkan adaptasi ke drama pkl 7) ngeh!ngeh!ngeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..suki pun gemor novel..tp dah study ni kena stop kejap ler

      Delete
  2. Replies
    1. suki tak insaf2 dengan nasi beriyani situ :p

      Delete
  3. wahhhh xpernah lagi jalan2 kat jalan tar ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jemput ler ke sini..byk pilihan tudung dan pin

      Delete