Tuesday, August 11, 2015

Kedai Kek Lapis Deja Mos


Korang kenal tak penyanyi dulu2 yg nama dia Deja Mos..kalau tak kenal or tak ingat korang google je ler ye...bukan nak citer pasal dia...tp nak citer pasal kedai kek dia...maklum ler suki ni peminat kek lapis sarawak...minat sangat..dah lama cari area KL ni...tp susah nak jumpa...selalunya suki pesan dari kawan2 di sarawak..minta diaorg pos..atau yg turun KL minta diaorg belikan...raya lepas pun suki tempah pada orang sarawak yang tinggal di Sepang .. punya ler jauh kan..hihi


So bila dah balik KL...nak juga ler ada stok kek lapis sarawak kt umah kan..selain untuk makan sendiri, boleh buat hidangan untuk kawan2 yang datang rumah..google punya google..dapat ler dari satu blogger ni yang bercerita hal dia ke sana...pastu suki pun apa lagi cari ler address dia...rupanya dekat je pun..kt Ukay Perdana je..suki pernah ke area situ tp tak jumpa kedai sbb kawasan tu agak sunyi dan takde orang..risau juga nak pusing2 area situ..


Tp berbekalkan alamat yg dah ada..siap nama jalan semua..apa lagi..suki gigih ler cari..mmg jumpa..mmg agak tersorok..dan sunyi..mula2 ingat kedai tutup..bila masuk ada org sambut..dan suki satu2 nya customer kt situ...nmpk ke deretan kek lapis fuhh berbaloi rasanya panjat bukit Ukay Perdana ni..hihi


Selain kek, kedai tu pun boleh kita lepak2 minum dan makan...hari tu suki makan mee jawa dan mee kolok...mmg puas hati ikut selera tekak suki ni dan mmg cantik susun atur kedai tersebut..harga kek2 pun amat berpatutan..mmg akan ke sana lagi..



Sape2 yang berminat boleh ler ke alamat kedai ni (tak dpt komisen pun) hihi :
Hadeeja Kek Lapis Segar
No. 1-G Jalan Ukay Perdana 1/2
Ukay Perdana, 68000 Ampang
Kuala Lumpur



10 comments:

  1. sedapnya mi rebus dengan kek lapis tu :)

    ReplyDelete
  2. Dah buka kedai kek lapis dah Deja Mos ni ye...

    ReplyDelete
  3. Dah buka kedai kek lapis dah Deja Mos ni ye...

    ReplyDelete
  4. Dah buka kedai kek lapis dah Deja Mos ni ye...

    ReplyDelete
  5. aisehhhh...terliur tgk mee jawa tu suki....antara feveret ila nie..huhu..kat ganu pun ade satu kedai yg glamor jual mee jawa best tau

    ReplyDelete