Thursday, July 2, 2015

Ramadhan #15


Amboi lamanya gap suki tak menulis..hihi..satu tu sebab balik kampung last weekend..lagi satu sebab banyak keje skit lately..balik kampung baru2 ni mmg seronok sebab satu keluarga besar berkumpul..pastu kitaorg jalan-jalan shopping raya lagi..suka sangat suasana gini...selain berbuka di rumah..ada juga satu hari tu kitaorg pilih untuk berbuka di luar..saja bagi dapur rehat....

Pilihan kali ni adalah buffet ramadhan di Swiss Inn Hotel...dengan voucher yang kitaorg beli awal dapat ler harga murah RM45 nett je satu kepala..so byk penjimatan di situ..sekarang ni budget kena jaga...apa yang boleh dijimat kita jimat..kalau di KL ni selalunya nak murah voucher di jual dua bulan awal dari bulan puasa...mmg kaw2 punya budget murah...tp kalau boleh on the spot..berganda2 mahalnya...

Dengan penjimatan yang kitaorg dapat, makanan pun best yang dihidangkan..ada kambing bakar...ada ikan bakar...ada nasi beriyani...nasi putih dan nasi ulam berserta lauk pauk melayu...ada pelbagai aneka manisan dan kuih muih...martabak dan lain2 lagi...kenyang ler makan...cuma kalau boleh nak sate, aiskrim dan sedikit western dishes..hahaha...demand ko...tak dengar ke ustaz ckp berbuka ler secara sederhana..yang berlebihan dan membazir ni amalan syaitan...huhu



Ada dua pilihan tempat duduk, samada nak tepi swimming pool ataupun dalam coffee house..kitaorg pilih dalam coffee house sebab ada aircond..lagi satu takut ada yang kenyang sangat terjatuh dalam pool lak...tak ke naya...Selain tu ada solat berjemaah..ada imam dan pelajar tahfiz bersama-sama berjemaah...dewan digunakan sebagai surau..ok ler tu..semoga lepas ni ada surau khas yang mmg untuk solat je...


Korang dah ber buffet ramadhan ktner...citer ler sikit 



4 comments:

  1. ramadhan tahun ni tak berkesempatan pun nak ber'buffet ramadhan'..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe Jana masih ada setengah bulan lagi :)

      Delete
  2. selamat beriftar Suki, seronok kan makan2 reramai time iftar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sis...best dapat makan ramai2 gitu

      Delete