Tuesday, January 13, 2015

Jom Makan!

1. Restoran Al-Rawsha, Kg Pandan



Dah lama dah kedai ni bertapak kt sini..suki je yang belum pernah try sebabnya suki bukan penggemar nasi arab dan makanan middle east ni..tp satu keluarga suki mmg penggemar makanan middle east...so bila satu family besar keluar makan kena mengalah ler kan..tp not bad ler restoran ni...besar, luas, bersih, servis bagus, dan murah..makanan pun ok..walaupun tak gemar tp makan laju je ..hihi..cuma kalau bukan dengan family suki tak jejak ler restoran arab..hihi...pelik kan..tp lepas ni boleh ler makan ramai2 lagi..sbb bila tempat luas gini..selesa datang ramai2..buat macam rumah sendiri..


2. Restoran Sakura Kristal, Festival City 


Ni bukan first time makan..selalu juga makan..tp first time order nasi putih berserta lauk pauk..maklum ler makan ramai2..nak senang kitaorg terus order set untuk berapa org makan..dah memang ada set utk lauk pauk tu..tp sayangnya portion amat ler kecil..tak sesuai untuk satu family..dan harganya pun agak mahal bila makan gini..boleh datang lagi..tp utk kumpulan yg kecil ataupun sekadar ala carte..


3. Saba Restoran, Setiawangsa



Eh restoran arab lagi hihi..td kat atas kata tak suka..kita ni kena ikut majority..kalau majority nak nasi arab..yang tak gemor ni pun kena ikut..hihi..tp makan berselera benor kan..tipuuu je ni...kali ni lokasi yang berhampiran rumah suki sendiri...terletak di sebelah condo Seri Maya Setiawangsa dan opposite LRT Setiawangsa..ada beberapa restoran area sini dan salah satunya Saba Restaurant..restoran ni cantik, bersih, dan ramai pekerja...satu je makanan middle east ni..jangan tersalah order yang tak kena dengan tekak asia kita..kalau kena sedap je..macam aritu tersalah order air dan dessert, terbantut terus nak makan..kalau rajin tanya dulu pekerja dia mcmana makanan tu...apa ingredient dia..kalau rajin ler kan..hahaha..


4.  Restoran Adam Lai, Wangsa Maju


Restoran baru ni juga di area Wangsa Maju..belakang restoran Chef Zubir (Wangsa Grill)..kalau tak cari mmg tak jumpa sbb terletak di lorong belakang..dua tiga kali lalu depan kedai ni mmg takde orang .. nak singgah pun tak berani..tp kali ni singgah ramai2 tak segan ler sbb kurang2 family kitaorg dan penuhkan kedai tu..tp mungkin faktor malam minggu..makin lama makin ramai..last2 penuh juga restoran tu..dah mcm makan kenduri dalam dewan je..sbb konsepnya meja bulat yang besar..so kalau setakat datang berdua dan bertiga amat ler terasa sepinya...restoran ni menyajikan makanan cina muslim..so boleh order nasi putih beserta lauk pauk dan juga ala carte...sedap makanannya..boleh datang lagi tp dengan rombongan cik kiah ler..kalau tak ramai mcm tak best lak konsep meja besar gitu...oo lupa nak mention, katanya ni restoran Abby Yus, pelawak tu..tp tak nmpk bayang pun aritu..maybe sekadar rakan kongsi kot..nama artis sebagai pelaris..



8 comments:

  1. Sedapnya makan-makan bersama family.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dengan family mula ler cari tmpt mkn baru hihi

      Delete
  2. good review my dear..boleh memberi idea nak jjcm sekitar KL nanti.. :)

    ReplyDelete
  3. Bese klo mkn mknan arab dkt restoran dima jer.. Leh try la nt

    ReplyDelete