Tuesday, September 30, 2014

Just Email =)



Sakit Tekak


Lama tak update blog kan...emm kurang sihat..batuk dan sakit tekak..dua kali gi klinik..yg kali kedua baru jalan..yg peliknya jadi time malam je..dah mcm pontianak lak..hihi..malam je batuk dan sakit tekak smpi takleh tido..dah abis Fisherman's Friend dan Strepsil telan tp still sakit tekak..bila kunjungan kedua ke klinik doktor bekalkan dengan Koflet (gambar bawah) baru ler baik..sekejap je dah baik..mmg berkesan ler utk tekak suki...skrg alhamdulillah dah sihat..boleh makan minum mcm biasa..kalau tak bubur ajer ler menu hari2...kalau korang ada masalah mcm suki boleh ler try Koflet bawah tu..insyaAllah berkesan..



Tuesday, September 23, 2014

The Solution is ...


(n+1) ; n= The number of academics in the room who think the know how to fix it
1 = The person who finally calls the AV technician

( ^ - ^ )


Monday, September 15, 2014

Perpustakaan Negara Malaysia


Korang dah sampai sini? Suki baru first time pegi last weekend..sebesar alam bangunan perpustakaan ni buat tak nmpk je bila lalu..tp bila diperlukan, rasa bersyukur sangat ada perpustakaan besar ni berhampiran dengan tempat tinggal...

Mari berkenalan dengan Perpustakaan Negara Malaysia ataupun National Library..bagi yang tak tahu..bagi yang tahu sila betulkan jika salah info ye..library ni terletak di Jalan Tun Razak, bersebelahan dengan Hospital Tawakal..terdapat 3 bangunan...bangunan utama adalah koleksi dari luar negara termasuk koleksi dari Harvard..bangunan kedua adalah koleksi dalam negara dan bangunan ketiga adalah bahagian pinjaman..

Pendaftaran sebagai ahli untuk pinjam buku adalah percuma..cuma perlu ada mykad untuk pinjaman..boleh dibuat secara online..bila anda akses OPAC (katalog bahan perpustakaan) .. check bahagian hujung call number buku tersebut..jikalau ada huruf D bermaksud boleh dipinjam..selain D hanya sebagai rujukan bermaksud tak boleh pinjam tp boleh photostat..nak photostat kena beli kad prabayar..yang bernilai RM13 (RM10 nilai dan RM3 harga kad)..kemudian boleh top up jika nilai dah abis..

Banyak kemudahan lain di library ni..antaranya cafeteria, surau, dan tmpt bacaan kanak2..seronok tgk anak2 kecil yang dah didedahkan dengan library..aktiviti bermanfaat kan..

So bagi anda yang sedang mencari bahan untuk thesis..library ni mmg sesuai...selamat membaca =)




Rude - Magic


Saturday morning jumped out of bed
And put on my best suit
Got in my car and raced like a jet
All the way to you
Knocked on your door with heart in my hand
To ask you a question
'Cause I know that you're an old-fashioned man, yeah

Can I have your daughter for the rest of my life?
Say yes, say yes 'cause I need to know
You say I'll never get your blessing 'til the day I die
Tough luck, my friend, but the answer is 'No'

Why you gotta be so rude?
Don't you know I'm human too?
Why you gotta be so rude?
I'm gonna marry her anyway

Marry that girl
Marry her anyway
Marry that girl
Yeah, no matter what you say
Marry that girl
And we'll be a family
Why you gotta be so
Rude

I hate to do this, you leave no choice
Can't live without her
Love me or hate me we will be boys
Standing at that altar
Or we will run away
To another galaxy, you know
You know she's in love with me
She will go anywhere I go

Can I have your daughter for the rest of my life?
Say yes, say yes 'cause I need to know
You say I'll never get your blessing 'til the day I die
Tough luck, my friend, 'cause the answer's still 'No"

Why you gotta be so rude?
Don't you know I'm human too?
Why you gotta be so rude?
I'm gonna marry her anyway

Marry that girl
Marry her anyway
Marry that girl
No matter what you say
Marry that girl
And we'll be a family
Why you gotta be so
Rude
Rude

Can I have your daughter for the rest of my life?
Say yes, say yes 'cause I need to know
You say, I'll never get your blessing 'til the day I die
Tough luck, my friend, but 'No' still means 'No'!

Why you gotta be so rude?
Don't you know I'm human too?
Why you gotta be so rude?
I'm gonna marry her anyway

Marry that girl
Marry her anyway
Marry that girl
No matter what you say
Marry that girl
And we'll be a family
Why you gotta be so
Rude
Why you gotta be so
Rude
Why you gotta be so rude?

Tuesday, September 9, 2014

Bersangka baik terhadap Allah S.W.T.


Yakinlah setiap kesusahan dalam usaha mencapai harapan adalah sebagai permulaan untuk Allah S.W.T berikan kesenangan kepada diri kita.

Firman-Nya yang bermaksud: "Oleh itu, maka (tetapkanlah kepercayaanmu) bahawa sesungguhnya setiap kesukaran disertai kemudahan." (Surah al-Insyirah, ayat 5)

Saturday, September 6, 2014